Materialen

Rhodium:

Dit metaal behoort tot de Platina Groep Metalen (PGM). Rhodium kenmerkt zich door hardheid en duurzaamheid. Verkleuring van sieraden bewerkt met Rhodium wordt hiermee voorkomen en daardoor zal uw klant lang plezier hebben van zijn/haar sieraad!

 

Zamak

Zamak is een handelsmerk voor een groep legeringen met zink als belangrijkste component. De legeringen hebben een relatief laag smeltpunt en kunnen gemakkelijk worden gegoten.

 

De belangrijkste componenten zijn zink en aluminium, met kleine hoeveelheden magnesium en koper. De naam is een acroniem, afgeleid van de beginletters van de Duitse namen voor de metalen waaruit het materiaal is samengesteld: Zink, Aluminium, MAgnesium, Kupfer (koper).

 

Viscose:

Viscose is onder andere afkomstig van houtvezels en cellulose. Omdat de basis van viscose van natuurproducten afkomstig is, noemt men dit een half synthetische vezel.

 

Voordelen van viscose zijn:

· Neemt goed vocht op.

· Is vormvast.

· Licht van gewicht.

· Voelt koel aan bij warmte.

 

Viscose heeft veel eigenschappen gemeen met katoen. Viscose is alleen zowel in natte als in droge toestand minder sterk. Daarnaast kreukt viscose  en is het niet goed bestand tegen hitte.

© 2013 - 2024 Sierami | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel